top of page

Tanácsadás

Milyen problémákkal fordulhat hozzám?

Szeretettel várok mindenkit, aki szeretné elmélyíteni önismeretét, mert úgy érzi vannak “vakfoltjai” és szeretne tudatosabban élni és dönteni a sodródás helyett; aki úgy érzi baráti, munkahelyi, családi vagy szerelmi kapcsolatai hiányosak, kiegyensúlyozatlanok vagy konfliktusteliek; akinek az az érzése van, hogy ugyanazokat a köröket futja újra és újra; aki azt éli meg, hogy döntéseit, tetteit a korábbi tapasztalatai olyannyira meghatározzák, hogy azok csapdájából nehéz kiszabadulni; aki önbizalomhiánnyal vagy általános bizonytalansággal küzd; akinek életében egy jelentős változás állt be, ami felborította az egyensúlyt; aki túlhajszoltnak érzi magát vagy valami más okból elvesztette az önmagával való kapcsolatot; aki tanácstalan amiatt, mert olyan visszajelzéseket kap a környezetétől, amelyekkel nem tud mit kezdeni; mindenkit, aki úgy érzi, hogy nem úgy van jelen az életében, ahogyan lenni szeretne. 

tanacsadas

Gyakorló kétgyerekes anyaként és nevelési kérdésekben jártas szakemberként is tisztában vagyok a szülői szerepből fakadó sokrétű nehézségekkel. Nyitott szívvel várom olyan szülők megkeresését is, akiknek a gyermekneveléssel vagy saját szülőségükkel kapcsolatban merülnek fel kérdései.

 

Aktuálisan kizárólag online fogadom a hozzám fordulókat.

nevelés szülő
Az online tanácsadás jellegzetességei

Az online segítségnyújtás ma már széles körben elterjedt, hatékony pszichológiai ellátási forma. Az ugrásszerű technológiai fejlődésnek köszönhetően azok számára is lehetővé tette a pszichológia segítség elérését, akik életvitelük, időbeosztásuk vagy lakhelyük jellegzetességei miatt a személyes találkozót nem tudták megoldani. Habár a távterápia kétségtelenül sajátos terápiás forma, hiszen a személyes jelenlét hiánya miatt a használható módszerek terét némileg lecsökkenti, azonban az online pszichológiai konzultáció tartalmá-ban, mélységében vagy menetében nem különbözik a személyes tanácsadási formától. A vizsgálatok szerint a terápia hatékonysága független a kapcsolat élő vagy online jellegétől, ám fontos megjegyezni, hogy nem végezhető online terápia keretében a súlyos pszichiátriai kórképekkel küzdők kezelése. Az online terápia továbbá nem javasolt öngyilkossági gondolatokkal küzdők és súlyos krízishelyzetben lévők esetében. Ha ilyen problémákkal küzd, keresse fel a körzeti pszichiátriai gondozót vagy krízisintervenciós ambulanciát.

online terápia
online pszi
kedvezo

Kiknek különösen kedvező ez a konzultációs forma?

pszichológus vidék

Vidéken élőknek, akik számára nehezen elérhető a megfelelő szakember.

pszichológus külföld

Külföldön élőknek akik anyanyelvünkön szeretnének segítséget kapni.

nevelés

Kisgyerekes szülőknek, akiknek nehezen megoldható a  személyes találkozás.

otthonról

Akik mozgásukban akadályozottak  vagy lelki okok miatt nehezen mozdulnak ki.

diszkréció

Akik számára az online kapcsolat “diszkrétebb” jellege előnyt jelent.

rugalmas időbeosztás

Akik  gyakran vannak úton vagy nagyon sűrű az időbeosztásuk.

bottom of page